Leverage our decades of expertise and innovation to achieve your facility’s architectural and design goals.

Partner with CNH, and our talented architects and interior designers will make certain your needs are met at every step of your project.

Leverage our decades of experience and sustainability expertise for a greener, more efficient facility

Partner with CNH, and our talented architects will make certain your needs are met
at every step of your project
Scroll to Top

Valleywood Clubhouse

A municipal golf clubhouse which is designed to upgrade the course’s ability to service golfers and golf events. The new facility has a main event room with the capacity to hold 140 diners, a commercial kitchen, bar with high seating and is connected to a casual seating area that serves as the social heart of the clubhouse. The main event room overlooks the 18th hole and beautiful back ground of the golf course. This spectacular view is also seen from the lobby and bar areas. Course staff in the pro shop have direct line of sight to the 1st tee, 9th green, 10th tee, putting green and end of the 18th hole.
This facility was awarded Three Green Globes by the Green Building Initiative and is the first new building in Minnesota to earn this high, third party verified, sustainable certification.

Apple Valley Senior Center

This project is Two-Globes Certified under the Green Globe rating. The facility uses a combination of daylight harvesting, heat pumps, ventilation air exchange and in-floor radiant heating to provide comfort and reduce energy consumption.

Apple Valley Liquor Store #3

Completed in 2008, this project was the first project in Minnesota to receive a Green Globe certification. The Green Building Initiative recognized this project with a “Two Globe” rating, and the building is also Energy Star certified. Using a highly efficient geothermal heat pump system and ventilation exchange allows this building to greatly reduce energy usage. The beer coolers are also integrated into the geothermal system.

North Country Bottle Shop

The new North Country Bottle Shop was designed to generate better cash flow by attracting new customers and reducing costs through efficient systems.
Welcoming customers starts on the site where the parking lot accommodates cars, pickup trucks with trailers and RVs for convenient access to the store. A bright and spacious interior reduces visual clutter to emphasize the product for sale. A trellis covered wine area, large retail floor and walk-in beer cave provide for plenty of selection and easier circulation throughout the store.
Geothermal heating and cooling, occupancy sensor controls, LED lighting and other high efficient building systems substantially reduce the overall cost of operating the store. Along with these systems, the store is laid out and shelved to reduce handling a larger volume of product and allowing staff to spend more time with customers.