Leverage our decades of expertise and innovation to achieve your facility’s architectural and design goals.

Partner with CNH, and our talented architects and interior designers will make certain your needs are met at every step of your project.

Leverage our decades of experience and sustainability expertise for a greener, more efficient facility

Partner with CNH, and our talented architects will make certain your needs are met
at every step of your project
Scroll to Top

Hilton Hotel Minneapolis

For the past 15 years, CNH has been working with the Hilton Hotel and Tower of Minneapolis, renovating existing space in the hotel. In 2017 this work included a major remodeling of the main lobby, restaurant/bar, reception desk, meeting rooms, and ballroom for a new fresh look, openness and amenities. A new marketplace allows for better selection of grab-n-go items and a connection to an outdoor patio area. All this work was done in phases to accommodate the ongoing operation of the largest hotel in Minneapolis.

Valleywood Clubhouse

A municipal golf clubhouse which is designed to upgrade the course’s ability to service golfers and golf events. The new facility has a main event room with the capacity to hold 140 diners, a commercial kitchen, bar with high seating and is connected to a casual seating area that serves as the social heart of the clubhouse. The main event room overlooks the 18th hole and beautiful back ground of the golf course. This spectacular view is also seen from the lobby and bar areas. Course staff in the pro shop have direct line of sight to the 1st tee, 9th green, 10th tee, putting green and end of the 18th hole.
This facility was awarded Three Green Globes by the Green Building Initiative and is the first new building in Minnesota to earn this high, third party verified, sustainable certification.

Gopher Hills Clubhouse

Created as a focal point for a renovated golf course, Gopher Hills Clubhouse houses an upscale dining room, pro shop, lounge, commercial kitchen, and banquet facilities. Wood trim and detailing throughout the building add a comfortable elegance to this rural setting.

Americinn

The AmericInn hotel is an 84 unit, four story hotel facility. In addition to guest rooms, the project includes an attached indoor swimming pool, customer lobby, and meeting rooms. Natural woodwork and stone fireplace provide a cozy touch to the two story lobby, the first for an AmericInn hotel location. Careful construction detailing for acoustical separation helps to assure customer comfort.

Crystal Lake Golf Club Banquet Hall

This addition adds banquet capacity and cart storage to an existing golf course. Sharing and expanding the existing clubhouse kitchen, the new banquet space overlooks both the 16th and 18th holes. The original clubhouse included a small seating area served by a limited grill. With the addition of this banquet facility, large tournaments can be accommodated along with other special events that take advantage of the picturesque surroundings.

GrandStay Hotel

CNH Architects updated the GrandStay Hotel and Conference Center in Apple Valley with a more urban looking exterior and chic, streamlined interior. Portions of the first floor were reconfigured to connect the lobby and conference center. With the addition of the new corridor, the existing breakfast area was relocated and updated. Automated entrance doors and new carpeting were installed, and historic local photographs were hung in common areas.

Buerkle Honda

The Buerkle Honda project more than doubled the size of the existing facility. The all new and greatly expanded showroom, sales and finance offices, customer lounge, and service reception areas were added to one end of the existing dealership. Easy to follow customer circulation was essential, as was the visual connection between the showroom and the added pre-owned vehicle sales lot, both for customer convenience and sales staff efficiency. The new showroom and service reception combine the Honda corporate design elements with the finish and comfort upgrades desired by the dealer. Particular attention was paid to the customer lounge, where a variety of spaces were created: a fireside lounge, club chair groups and a specialized high tech bar area with built in charging stations. The service side of the facility also received major attention with a doubling of service stalls, added car wash and detailing bays, all new lifts, and a complete fluid distribution system. Windows and skylights were added to both the existing and expanded bays to provide a significant improvement in daylight within the service department.

North Country Bottle Shop

The new North Country Bottle Shop was designed to generate better cash flow by attracting new customers and reducing costs through efficient systems.
Welcoming customers starts on the site where the parking lot accommodates cars, pickup trucks with trailers and RVs for convenient access to the store. A bright and spacious interior reduces visual clutter to emphasize the product for sale. A trellis covered wine area, large retail floor and walk-in beer cave provide for plenty of selection and easier circulation throughout the store.
Geothermal heating and cooling, occupancy sensor controls, LED lighting and other high efficient building systems substantially reduce the overall cost of operating the store. Along with these systems, the store is laid out and shelved to reduce handling a larger volume of product and allowing staff to spend more time with customers.

Apple Valley Liquor Store #3

Completed in 2008, this project was the first project in Minnesota to receive a Green Globe certification. The Green Building Initiative recognized this project with a “Two Globe” rating, and the building is also Energy Star certified. Using a highly efficient geothermal heat pump system and ventilation exchange allows this building to greatly reduce energy usage. The beer coolers are also integrated into the geothermal system.

Summit Snowboard

This project included providing retail fixtures and lighting design for a snowboard and skate store remodeling. The design was developed to give an edgy, urban alley feel to the shopping environment. Features include a fire escape, curbs, dock door, graffiti lined streets, and a plaza.