Office

AgStar Financial Services

AgStar Financial Services

AgStar piloted an open-plan office expansion project, remodeling a 6,800 sf tenant space in a multi-story office building in the heart of Apple Valley. Angled walls, soffits and carpeting define a dynamic environment while warm tones soften the interior. Environmentally friendly features include occupancy sensors for lighting, recycled and low VOC content materials, and extensive daylighting provided by over 200 linear feet of exterior windows. Kitchen and office storage cabinetry boast custom millwork, and a Cambria natural quartz counter tops the peninsula bar in the café space fondly named The Orchard. Two conference rooms and nine private “enclaves” are acoustically insulated and enclosed to provide options for privacy. These rooms are scheduled on a computerized system that can be accessed remotely by phone. “Nomad” stations for employees to dock their technological devices while they are operating from this office and permanent workspace with ample storage for “residents” introduce a new definition of the common workplace. AgStar plans to adapt this pilot program to other office locations in the near future.


Cerasis

Cerasis

CNH Architects helped guide this business client every step of the way, from site selection, city approvals and design to the choice of furniture and artwork. The resulting one story office building creates an exceptional work environment for all employees. A central clerestory lounge and the extensive use of daylight provide both energy saving benefits and enhanced views to the outdoors. The interior open office space is accented with stone trim, a two-sided fireplace, and custom glass divider panels with a variety of clear and translucent panes. Exterior materials include cast stone, manufactured stone, stucco, and standing seam mansards.


Metropolitan Mosquito Control District

Metropolitan Mosquito Control District

This major addition to the existing MMCD facility greatly expanded the office space and provided all new vehicle and equipment storage. The project included extensive site work to integrate the new additions into the existing property. Sustainable design was also an integral feature to all new work.


Dakota County CDA

Dakota County CDA

The Dakota County Community Development Agency office building is a new 30,000 square foot two story building. It houses CDA’s administrative, client services and development functions. Along with private and open offices, the project includes a training facility and board room. Natural ponding on the property cleans and controls storm water run-off. Low glare outside lighting of the parking lot and building accents the natural environment.


JTH Lighting

JTH Lighting

The scope of this project included total renovation of an existing truck garage into the new office for JTH Lighting, a lighting product rep serving the five-state area. The building now houses a reception area, conference/training room, private offices, storage room, and large open office work space that doubles as display area for many of the product lines that JTH represents. A new entry plaza and a metal screen create a dramatic entrance to the building, further enhanced at night by exterior lighting.


Ziegler - Columbus, MN

Ziegler - Columbus, MN

Phase One of an 80 acre site master plan, this project consisted of a 65,000 new square foot maintenance, storage, shop, and office complex for this heavy equipment distribution/maintenance company. This facility uses a number of energy saving strategies that are specific to a vehicle shop environment. All ventilated air is passed through a heat exchanger that is low maintenance and easily cleaned. Because of the large ventilation requirements and the dirty exhaust fumes, this system greatly reduces energy consumption.


Apple Valley City Hall

Apple Valley City Hall

This city hall complex includes a state-of-the-art council chambers, training room, and public meeting space. The offices are organized into pods of open office space with private offices surrounding. Conference rooms and support spaces are shared among the offices. Key objectives of the design included room for future expansion, durability, and flexibility to mechanically and electrically zone the building based on time-of-day and public uses. This project is displayed as a sustainable design case study on Minnesota Pollution Control Agency’s website.